Tak for din henvendelse, som nu er registreret.

Vi vender tilbage snarest muligt.

OK
Menu

Behandling af hjernerystelse

Effektiv behandling med kranio-sakral terapi

En hjernerystelse kan ofte give hovedpine, koncentrationsproblemer, hukommelsesproblemer, nakke- og hovedsmerter, kvalme, synsforstyrrelser og oversensitivitet (især lys og lyde) m.m. En del af hjernerystelsen kan være, at der samtidig er et mindre piskesmæld, som følge af det voldsomme slag. Her er kranio-sakral terapi særlig egnet til at afhjælpe smerter og ubehag.

Antallet af foreslåede behandlinger med Kranio-Sakral Terapi er vejledende.

Blid behandling af hjernerystelse

Typiske symptomer på en hjernerystelse er for eksempel hukommelsesproblemer, koncentrationsproblemer, hovedpine, synsforstyrrelser, nakke- og hovedsmerter, kvalme og oversensitivitet (især lys og lyde) m.m. Samtidig kan generne fra hjernerystelsen forværres af, at der som følge af det voldsomme slag samtidig er opstået et mindre piskesmæld. Her er kranio-sakral terapi særlig egnet til at afhjælpe smerter og ubehag.

Efter en hjernerystelse oplever mange stadig ubehagelige symptomer, selv efter at have ligget og hvilet sig i længere tid, f.eks. 3-4 uger eller endda i flere måneder. En hjernerystelse kan let undervurderes, og det kan overraske mange, at symptomerne er vedvarende og endda i enkelte tilfælde kan blive kroniske.

Lige efter slaget og pådragelsen af en hjernerystelse, er det bedst at hvile et par dage og give hovedet og kroppen meget ro. Det er godt at komme til behandling, hvis symptomerne efter en tid ikke forsvinder. Det kan også anbefales at få noget behandling for at undgå, at det på længere sigt sætter sig som en kronisk hjernerystelse.

Kranio-Sakral Terapi behandling er meget blid og nænsom, og der kan som regel allerede efter 2 behandlinger mærkes en forbedring. Der skal dog ofte flere behandlinger til for at afhjælpe en hjernerystelse.

For nogle er der behov for en stille/blid opstart på arbejde igen (f.eks. et par timer om dagen og en hviledag i løbet af ugen), især når det er en større hjernerystelse.

Hvad er hjernerystelse?

Hjernerystelse (commotio cerebri på latin) opstår efter et slag mod kraniet, hvor nervecellerne overstrækkes. Det medfører at dele af hjernens funktioner kobler fra midlertidigt - i større eller mindre grad. Man vil ofte opleve et kortvarigt tab af bevidstløshed, eventuelt ledsaget af et kortere eller længerevarende hukommelsestab. Typiske symptomer er, at man umiddelbart efter slaget får hovedpine, kvalme og måske kaster op. Øvrige symptomer som usædvanlig træthed, koncetrationsbesvær, synsforstyrrelser og svimmelhed kan vare i flere uger.

For at undgå langtidsvirkninger efter en hjernerystelse er det meget vigtigt at følge nogle enkle råd. Hjernen har brug for ro mens den er under reparation, og den skal derfor belastes så lidt som muligt. Sålænge hjernen ikke fungerer optimalt - det vil sige så længe man oplever et eller flere af ovenstående symptomer - skal man:

  • undgå arbejde, der kræver koncentration
  • undgå hård fysisk aktivitet
  • begrænse læsning, tv-kiggeri og computerbrug
  • give sig selv masser af hvile

Overholder man ikke disse enkle råd, er der risiko for at symptomerne trækker ud i måneder og i nogle få tilfælde bliver varige men. Har du spørgsmål vedrørende behandling af hjernerystelse, er du altid velkommen til at kontakte os.