Tak for din henvendelse, som nu er registreret.

Vi vender tilbage snarest muligt.

OK
Menu
david simona

Kranio-Sakral-Terapi

Kranio-Sakral Terapi i København K

Kranio-Sakral Terapi / Ret Ryg teknikker er godt for en lang række generende problemer og symptomer. De mest almindelige problemer er migræne/hovedpine, kæbespændinger, piskesmæld, svimmelhed, hjernerystelse, tinnitus, rygsmerter, iskias smerter, skæv ryg/skoliose og stress.

Hovedet

Hovedpine
Migræne
Nakkesmerter
Kæbespændinger
Stress
Hjernerystelse
Piskesmæld
Svimmelhed
Tinnitus
Angst
Depression
Tics/Tourettes
Synsforstyrelser
Bihuleproblemer
Tramumer fra ulykker
Smerter i hovedet

Ryg

Rygsmerter og rygproblemer
Hekseskud
Iskias problem
Skæv ryg / Skoliose
Rund ryg / Scheuermann
Diskusprolaps
Infiltrationer og myoser
Bækkenløsning
Lyskeproblemer
Haleben problemer
Semerter i arme/finger/ben/fødder

Generelt

Stress
Koncentrationsbesvær
ADHD Voksne
Ordblindhed
Astma
Allergi
Organproblemer
- Lever
- Nyre
- Mave
- Tarm
- Lunger
- Hjerte
- Øjne
- Hud

Til den nysgerrige - her uddybes behandlinger for specielle områder

Hovedpine/Spændingshovedpine, migræne, Nakke- og rygsmerter/-problemer (iskias), svimmelhed, hjernerystelse, piskesmæld, kæbespændinger, tinnitus, bækkenløsning, organproblemer/-massage

Antallet af foreslået Kranio-Sakral Terapi behandlinger er vejledende, og normalt anbefales 5-7 dage mellem de første par behandlinger og efterfølgende behandlinger 7-14 dage.

Hovedpine / Spændingshovedpine

Det kan være en smerte der er eller kommer fra nakken, en smerte i panden, over øjne, eller f.eks. en smerte ved tindingen for at nævne nogle eksempler. Hovedpinen kan komme om morgenen eller senere på dagen og tage til. Hovedpine kan normalt afhjælpes med Kranio-Sakral Terapi på 2-4 behandlinger, men kan tage ekstra tid, hvis der også er andre smerter, f.eks. i ryggen eller piskesmæld (se nedenfor). Der skal kunne mærkes en forandring efter ca. 1-2 Kranio-Sakral Terapi behandlinger, og det gælder også hovedpine der har været der over flere år, f.eks. 5-10 år eller siden barndommen. Ofte er muskler omkring ryg, nakke, hals og kranie spændt. Dertil kan forekomme skævheder i skelettet (f.eks. nakkehvirvlerne). Ofte kan faktorer som stress eller bekymringer præge eller forstærke en hovedpine. Hvis der ikke sker umiddelbart forbedring fra behandlingen bør det undersøges nærmere hos lægen, da hovedpine samtidig er kroppens alarmberedskab i tilfælde af mere alvorlige sygdom i kroppen, men her følger som regel også andre symptomer med i sygdomsbilledet, f.eks. manglende appetit, kløe m.m..

Migræne

Det er normalt en halvsides hovedpine, der kommer som anfald (med og uden aura) og kan vare fra timer til dage, og ofte kræve fuldstændig ro og ingen lys/lyd. Migræne kan afhjælpes med Kranio-Sakral Terapi på 3-7 behandlinger. Der skal kunne mærkes en forandring efter ca. 2-3 Kranio-Sakral Terapi behandlinger. Ofte er og kraniemuskler/-membraner, halsmuskler, nakkemuskler, kæbemuskler, brystmuskler og mavemuskler (solar plexus) spændte og skal løsnes. For nogle vil stress og bekymringer forstærke en migræne, og for mange kvinder vil menstruationen i sig selv kunne give migræne.

Nakke- og rygsmerter/-problemer (iskias)

Nakke- og rygsmerter kan vise sig på flere måder, bl.a. direkte smerter i nakken, lænden, stråler eller smerter ned i benene fra f.eks. iskias, smerter hen over brystkassen. Problemerne opstår ofte på grund af skævheder i skelettet (rygraden og enkelte hvirvler) og spændte nakke- og rygmuskler, som gør at nerverne kan komme i klemme. Ved at rette skelettet og løsne ryg- og nakkemuskler fjernes en del af symptomerne/smerterne gerne efter 2-3 gange med Kranio-Sakral Terapi. Det anbefales at tage 3-5 Kranio-Sakral Terapi behandlinger for at få alle muskler løsnet og undgå gentagne tilbagefald. Diskusprolapser er svære at forudsige behandlingsforløbet for, da ryggen ofte er mere skrøbelig, og der er risiko for tilbagefald, indtil musklerne er stabiliseret. Det kræver træning af rygmuskler for at styrke ryggen, når ryggen er rettet op. Generelt gives lette øvelser som følges under behandlingsforløbet. Der skal være forandringer at mærke efter allerede 1-2 Kranio-Sakral Terapi behandlinger.

massage

Hjernerystelse

En hjernerystelse kan ofte give problemer med hovedpine, koncentrationsproblemer, hukommelsesproblemer, nakke- og hovedsmerter, kvalme m.m. En del af hjernerystelse kan være, at der samtidig er et mindre piskesmæld, som følge af det voldsomme slag. Mange har ligget og hvilet i længere tid, f.eks. 3-4 uger, men har stadig ubehagelige symptomer fra hjernerystelsen. Kranio-sakral terapi er særlig egnet til at afhjælpe hjernerystelse og piskesmæld, så det er godt at få behandling, men også gerne meget tidligt i forløbet. Behandlingen er meget blid og nænsom, og der kan som regel efter 2 behandlinger mærkes en forbedring.

Piskesmæld

Piskesmæld er alvorligt og for mange invaliderende, pga. de kroniske og mange generende fra halshvirvlerne. Mange oplever kraftige nakkesmerter og stivhed, hovedpine, lav bevægelighed i halsen, træthed og rygproblemer. Piskesmæld kan også komme som del af en kraftig hjernerystelse. Mange har måske opgivet behandling og prøvet mange behandlingsformer med og uden varige resultater, men jeg vil anbefale at give Kranio-Sakral terapi en chance, da vi er specialiseret i nakke og kranie. Piskesmæld kan være i fra mild til alvorlig grad, så behandlingsforløb kan varierer, men der skal gerne være forbedring at spore efter 2-3 behandlinger. Ved nylig ulykke, så er det bedst, hvis der er risiko for piskesmæld, at det behandles straks og hurtigst muligt og gerne inden for de første 2 uger, hvis det er muligt, selvom at symptomerne er meget små, da de alvorligere symptomer på piskesmæld først viser sig efter 2 uger.

Svimmelhed

Svimmelhed er meget ubehageligt og gør det svært at fungere normalt på sit job og bevæge sig rundt anstrengt, som de fleste hurtigt erfarer. Problemet kan opstå af en spændt kæbe-, nakke- og brystmuskel, der går ind og trykker uhensigtsmæssigt på øret, hvor balancecenteret er placeret, og kan derved være årsagen til at svimmelheden opstår. Endvidere skal knoglen i kraniet omkring øret og nakken løsnes med Kranio-Sakral Terapi. Ved at behandle disse spændinger kan svimmelheden stille og roligt fjernes gennem 3-5 Kranio-Sakral Terapi behandlinger. Svimmelhed ud fra den generelle diagnose 'virus på balancenerveren' kan i mange tilfælde ligeledes afhjælpes eller lindres med denne type behandling, mens svimmelhed som følge af en løse øresten ofte kræver særlige øvelser og evt. hjælp fra ørespecialist eller anden specialist.

Kæbespændinger

Kæbespændinger opleves af mange mest om morgen, når de har haft bidt sammen i løbet af natten eller skåret tænder. Der kan forekomme ømhed i tænderne, endda kan man have svært ved at åbne munden uden lidt besvær, og nogle vil opleve at de ikke er helt udhvilede om morgenen. Kæbespændinger kan bl.a. opstå eller forværres, når arbejdsliv og privatliv er for travlt/stresset, og man bider for hårdt sammen for at nå det hele. Måske får man heller ikke sagt fra, eller der er ingen fred for tanker om natten på grund af bekymringer eller lignende. Kranio-Sakral terapi teknikker løsner de stærke kæbemuskler, halsmuskler og brystmuskler, der kan fastholde kæbespændingerne. For enkelte personer kan kæbespændingerne også medføre svimmelhed. Der skal regnes med mindst 2 Kranio-Sakral terapi behandlinger for at opnå en god forbedring og gerne en ekstra opfølgning. Kranio-Sakral terapi kan være et godt alternativ eller supplement til en bideskinne. På sigt er det en fordel, hvis der opnås en forståelse af, hvad der skaber spændingerne. Det kan nemlig mindske risikoen for, at kæbespændingerne kommer igen. Vi er gerne behjælpelige med at søge at afklare dette, hvis det ønskes.

Stress

Stress kommer ofte snigende, indtil det pludselig slår dig helt eller delvis ud. Det er en fordel at komme inden stressen bliver kronisk eller slår benene helt væk under dig. Behandlingen har fokus på at få dig til at spænde af og finde tilbage til en ro, hvor du kan begynde at overskue tingene igen. Hele kroppen er i høj beredskab, og det har måske givet spændinger flere steder i kroppen, som. f.eks. ryggen, nakken, kæberne og hovedet i form af hovedpine. Det kan som oftes også give søvnproblemer og mange tanker, der ikke er til at stoppe. Ved hjælp af Kranio-Sakral terapiens afspænding, vil det ofte få dig til at føle mere ro . Det kan kræve flere behandlinger at få det bedre. Stress kan i nogle tilfælde fører til depression.

ansigt

Angst og depression

Angst og depression kan hænge sammen på den måde, at angsten kan føre til depression, ligesom mere langtidsstress kan føre til angst og depression. Der kan også komme depression uden forudgående angst.

Angst forekommer som 3 hovedtyper. Der er panikangst, generaliseret angst og fobier, herunder social fobi (social angst), hvor mange har flere angsttyper samtidig i varieret grad. Behandling af angst med kranio-sakral terapi, vil som regel betyde, at du vil begynde en selvudviklingsproces, hvor der sker en forløsning af angsten henover nogle behandlinger og noget tid. Det kan betyde du kan blive ked af det, vred og andre stærke følelser. Det er følelser, der skal ud af dit sind og din krop. Det er vigtig at have personer der kan støtte dig, det kan også være en terapeut. Begyndelsen på udviklingsprocessen kan opleves allerede efter 1-2 behandlinger og mange oplever de har brug for ekstra søvn. Det vil ofte kræve flere behandlinger, for at få angsten helt væk eller bragt ned på et acceptabel niveau, hvor den ikke generer i hverdagen.

Depression er en form for handlingslammelse og opgivenhed, hvor det er svært eller håbløst at se positivt på ens livsituation. Behandling af depression er effektiv med kranio-sakral terapi, og mange oplever allerede efter 1-2 behandlinger en større klarhed og mod til at komme videre i livet. Det kan kræve flere behandlinger for at blive fri af depressionen. En udfordring er ofte, at bag depressionen kan være en angst, der herefter skal behandles.

Tinnitus

Tinnitus er ofte kronisk generende og kan komme og gå eller være der det meste af tiden. Hvis der er særlig koncentration på en opgave/ting kan det ske, at den generende hylene lyd fra tinnitus forsvinder for en stund. Der er ofte mange spændinger omkring øret og muskler der hæfter ved kraniebundens knogle, samt ved kæberne, ryggen, forsiden af halsen og brystkassen. Flere Kranio-Sakral terapi teknikker er velegnede til at afhjælpe og lindre tinnitus eller få den helt til at forsvinde. Der skal regnes med mindst 5 behandlinger for at opnå de første forbedringer.

Bækkenløsning

Bækkenløsning kan i mange tilfælde afhjælpes ved at rette skelettet op omkring hofte/bækken, da en skævhed i hoften/bækkenet lettere for bækkenet til at skride ud og smerterne starter. Kranio-sakral terapi kan hjælpe efter 1-2 behandlinger, men allerede første gang skal der være fremskridt. Det er lettes at behandle er bækkenløsning under graviditet. Behandlingen skal eventuelt følges op, da belastningen på bækkenet bliver større og større jo tættere på fødslen og større frigivelse af hormon, der blødgøre bækkenet.

Organ massage

Organ massage handler om organspecifikke problemer, som kan være i lever, nyre, mave og tarm, lunger m.m., som f.eks. kan give stress-symptomer (belastet nyre), fordøjelsesproblemer (belastet mave og tarm) eller vejrtrækningsproblemer (spændte lunger og diafragma). Generelt kan rygsmerter faktisk komme fra problemer fra maveregionen, f.eks. fra mavemuskler, opspændte organer (f. eks. lever, nyre, tarm). Læs mere her om organ behandling.

taeppe

Hvad er Kranio-Sakral Terapi?

KST er blide og stille tryk omkring hoved og nakke. Trykkene løsner op for spændingerne i hovedet og kroppen, afspænder hele kroppen og begynder regenerering af kroppen. Trykkene er på kun 5 gram.

KST Ret Ryg Teknikker
Ret Ryg Teknikker er en udvidelse af Kranio-Sakral Terapi fra KST-akademiet. De består af samme blide og stille tryk på korsben, lænd, ryg, skulder, nakke og mave, men arbejder mere direkte med disse områder.

Trykkene løsner op for spændinger i ryggen f.eks. som følge af skævheder i ryghvirvler (herunder skoliose) og i det hele taget alle former for smerter i ryggen. Det kan også være smerter, der forplanter sig i arme, hænder eller ben.

F.eks. kan det afhjælpe forskellig længde på benene, som følge af en skæv hofte/bækken, der rettes op stille og roligt. En skæv hofte kan give problemer med nakken, lænd, hofte og knæ.

KST Børn og babyer
Børn og babyer kan også have stor glæde af Kranio-Sakral Terapi, da fødselsskader og andre forhold efter fødslen kan præge en baby og et barns helbred. Fødselsskaber kan f.eks. være skelettet bliver skævt under fødslen eller kraniet på barnet er blevet meget spændt som f.eks. kan give hovedpine, kolik og koncentrationsbesvær, uro, tics m.m. i kroppen.

Hvad gør den blide behandling?
Den blide behandling aktiverer bl.a. kroppens egen genopbygning. Det sker ved at bindevævet giver slip, og der opstår et samarbejde med det centrale nervesystem. Dette samarbejde frigiver spændinger og genopbygger kroppen og dens balance med den blide behandlingsform. Dette muliggør at selv vanskelige symptomer på kroppens ubalancer kan hjælpes med støtte fra dit eget centrale nervesystem.

Informationer om Kranio-Sakral Terapi:

https://www.srab.dk/behandlingsformer/kranio-sakral-terapi/
https://sundhedsguiden.dk/da/Find-Behandler/fagbeskrivelser/kranio-sakral-terapi/
https://www.kstforeningen.dk/om-kst
http://kst-akademiet.dk/hvad-er-kranio-sakral-terapi/