1-12år

KIDD SYNDROM

En baby kan have KISS-KIDD syndrom, og behandles det ikke, så kan spændinger i nakken i forhold til hovedet føre til andre problemer, når barnet bliver 1 år og ældre.


Barnet kan være usikker balance og mindre god koordineringsevne, dårlig holdning og skævhed i krop samt smerter i ryg, nakke og hovedet. Desuden kan det føre til indlæringsvaskligheder, søvnproblemer og hyperaktivt.

ANSPÆNDT

Mange børn har det godt, de klager ikke over problemer med anspændthed.


Alligevel kan de være anspændte, og det kommer måske først til udtryk, hvis de sover dårligt, får tics, bliver forkølet ofte, er temperamentsfuld og hidsig uden grund, får feber ofte, mavepine, træthed, hyperaktiv, aggressiv m.m.


Det er først her, vi måske rigtigt finder ud af, hvor anspændt barnet er.
Vi anbefaler at få behandlet barnet med kranio-sakral terapi.

MAVEPINE

Mavepine kan være, hvis maven kramper sammen eller ved f.eks. forstoppelse.
Vi kan afhjælpe det med kranio-sakral terapi kombineret med organmassage, der er en naturlig del af kranio-sakral terapiuddannelsen.


Mavepine kan være forsaget af mange ting, herunder bekymringer og et belastet nervesystem eller af klemning af en nerve, der styrer tarmfunktionen. Det kan også være problemer med tarmsystemet, f.eks. ved overgange fra mave til tarmsystem eller fra tyndtarm til tyktarm.


Spændte mavemuskler kan give problemer og kan med fordel afspændes.
Tarmproblemer kan også være forårsaget af intolerance over for gluten, mælk, andre fødevarer, medicin/pencilen, som måske skal undersøges for at bekræfte eller udelukke det.


Vi sigter på at berolige nervesystemet og behandle tarmsystemets forskellige dele med både kranio-sakral terapi og organmassage.

SOVER DÅRLIGT

Barnet sover dårligt om natten eller dagen.


Årsagen ligger ofte andre steder, idet den urolige eller korte søvn er symptomet på en anden ubalance i krop eller sind. Det kan være problemer med uroligt nervesystem på grund af for mange indtryk, mange drømme og nogle af dem uhyggelige.

Det kan være også mere fysiske problemer, som væske i ørene, der kan føre til mellemørebetændelse (især om problem om aften/natten), eller skævheder i hovedet, nakke og ryg. Læs også mere om KIDD-syndrom.


Det kan være forskelligt fra barn til barn, hvad årsagen er til den dårlige søvn.
Med kranio-sakral terapi sørger vi at finde ubalancer og spændinger i krop og hovedet samt give en behandling, der beroliger nervesystemet. Mange børn sover bedre efter en behandling.


Søvn er en vigtig ting for barnets hjerne og generelle udvikling, og at have det godt i de vågne timer. Træthed kan let give hyperaktivitet/mindre koncentration/kraftige humørsving og medføre meget skæld ud af barnet.


Vi voksne reagerer også negativt på for lidt søvn, og har dermed en større risiko for at snerre eller skændes med andre.

SNOTTET NÆSE/FORKØLELSE OG ØREPROBLEMER

Når efteråret og vinteren melder sit indtog, er der mange børn, der får meget snot i næsen og deraf kan få øreproblemer.


Det kan resultere i mellemørebetændelse og udsigter til at få lagt dræn i øret.
Det kan i nogle tilfælde afhjælpe ved at løsne nakke, ansigtet og resten af kraniet, så der er bedre passage i bihuler, pandehuler og mulighed for bedre kunne udligne til mellemøret.

HVAD KAN SKABE GENTAGENDE OG KRONISK SNOTNÆSE?

De kolde måneder kan skabe forkølelse og snotnæser for mange børn.


Problemet opstår mere, når det er over længere tid eller mere vedholdende/kronisk end hvad godt er. Baggrunden kan være, der kan blive for snævert i passagerne i bihuler, pandehuler og generelt i næsen.


Dette kan forstærke, at snotnæsen bliver vedholdende og mere kronisk i de kolde måneder. En anden faktor kan være allergi, hvor f.eks. mælk, gluten, husdyr og pollen kan give ekstra snot/slim. Hvis der mangler fri passage, kan dette søges forbedret og kan også kunne hjælpe på nogen former for allergier.

HVAD SKABER ØREPROBLEMERNE?

Der sker en forstoppelse af det eustakiske rør, der løber mellem mellemøret og munden/svælget. Hos mindre børn ligger dette rør næsten vandret og gør det let kan forstoppes af snot/slim og efterlade væske/snot/slim i mellemøret. Der er manglende passage af luft.


Hos lidt større børn og voksne ligger det eustakiske rør med en større hældning, som forhindrer væsken/slim langt sjældnere giver problemer.


Til at hjælpe med at åbne for passagerne i bihuler og pandehuler anvender vi kranio-sakral terapi. Det støttes med afspænding af ansigt generelt, kæberne, kranie og nakken og mave.

INDLÆRINGSVANSKELIGHEDER OG KONCENTRATIONSBESVÆR

Det kan være svært for børn at holde koncentrationen længe, men de kan som regel godt finde ud af det af og til.


Måske bliver de let forstyrret af andre eller lyde, så de mister koncentrationen. Det kan få betydning for barnets indlæringsvanskeligheder i nogle sammenhænge. Det kan også være ubalancer i kroppen, der gør dem urolige, irriteret og anspændt.


Det kan skyldes, at de har skævheder i kroppen og kraniet, hvilket hindrer dem i at have det godt og forstyrrer deres ro og koncentration. De kan samtidig også være unødigt spændt op i kroppen.


Disse skævheder og spændinger kan skyldes forhold omkring fødsel, f.eks. en svær fødsel. Et særligt problem, som følge af dette, kan være en skævhed i øverste nakkehvirvel, der kan give KISS KIDD syndrom.


Ved hjælp af kranio-sakral terapi kan kroppens skævheder rettes og spændinger løsnes, så barnet kan få det bedre og opleve større koncentration og lettere indlæring.


Andre forhold, der er vigtig at tage med, er, at barnet får nok søvn og god kost, sidstnævnte kan være de har opsøgt mere usund kost for at få bedre overskud.

HOVEDPINE (ISÆR BØRN FRA OVER 4-5 ÅR)

Barnet kan have svært ved at fortælle, at de har ondt i hovedet, måske tror de det er normalt at have det af og til.


Hvis de ofte har hovedpine, vil de med større sandsynlighed klage over det.
Det vil ofte skyldes mange spændinger i ryg/skulder, nakke og hovedet, der skal løsnes. Vi finder, at kranio-sakral terapi er godt egnet til at løsne kroppen og hovedet.


Det er også vigtigt, at de får nok væske, søvn og bevægelse. Andre faktorer kan være forhold omkring syn og for dårlig kost.

ADHD (ISÆR STØRRE BØRN FRA OVER 4-5 ÅR)

Uanset om dit barn har fået diagnosen eller ej, vil mange børn jo være hyperaktive af natur.


Det kan derfor være svært at skelne for mange, om der overhovedet er tale om ADHD i større eller mindre grad. En fagperson kan have lavet en undersøgelse og fundet grundlag for en ADHD diagnose. Det kan bygge på bl.a. registrering af en grad af opmærksomhedsproblemer, hyperaktiv og impulsiv, hører ikke efter, koncentrationsproblemer, m.m.


Vi sigter i ADHD behandlingen på at få stabiliseret og balanceret hovedet og kroppen.


Vi søger at berolige nervesystemet, løsne nakken, kraniet, løsne spændte hjernehinder (de ligger under kraniet) og sikre god blodcirkulation til og fra kraniet/hjernen.


Det er nemlig væsentligt, at nyt frisk blod kommer ind til panden (præfrontal cortex) og brugt blod med affaldsstoffer kommer væk. Dette vil samlet set have en positiv påvirkning på barnets nervesystem og virke beroligende på barnet.

HVAD NU, HVIS BARNET ER UROLIG STILLE UNDER BEHANDLINGEN?

Vi behandler med kranio-sakral terapi, og som forældre, vil du måske være bekymret for om dit barn kan ligge stille til behandlingen.


Barnet vil nok kun være stille i noget af tiden, men i fællesskab hjælpes vi ad med at holde barnet beskæftiget eller høre en historie. Vi behandler også barnet, selvom det ligger uroligt, sidder op eller i gang med noget spændende.

HVAD KAN JEG SELV GØRE?

Det væsentlige er at sikre affaldsstoffer kan komme væk fra hjernen, som kan forstyrre ADHD barnets hjerne og funktioner. Deraf kan det også hjælpe, at barnet får en sund og ren kost f.eks. økologisk.


Flere studier peger på, gluten og mælk kan være gode at undgå (Se naturli.dk med artiklen ”Gluten- og mælk et modefænomen eller adfærdsterapi). I denne sammenhæng er en sund tarmflora hos barnet godt.


Desuden at nogle frugter og grøntsager hjælper på afgiftning og næring af hjernen og krop en fordel.


I bogen ”Derfor sover vi” af Matthew Walker, forklarer han, at stort set alle børn, der får for lidt søvn vil blive hyperaktive, så han anbefaler, at børn får en del søvn.

AUTISME

Der flere synlige træk ved autisme.


Et af dem kan være udfordring med social adfærd og ønsker at trække sig fra omverden og lignende. Der ses også problemer med sprog og mange gentagelser. Der kan læses mere om autisme på f.eks. www.sundhed.dk.


For det første handler det om at få skabt en god forbindelse til barnet, før en kranio-sakral terapi behandling ved autisme kan fungere. Set fra kranio-sakral terapi handler det om at få skabt balance i nakken og kraniet samt i nervesystem.


Det vil sige løsne barnets kranie og nakke og få afspændt hele kroppen gennem et stille, roligt og trygt behandlingsforløb.

TICS OG TOURETTES (ISÆR BØRN OVER 5 ÅR)

Tics og tourettes er svært at skjule, da det ofte er i ansigtet og arme.
Dette selvom det for nogle især kommer til udtryk, når barnet er kommet hjem fra skole/sport, eller når de er på vej i seng. Tics og torurettes er også ubehagelig for barnet, der ikke kan styre eller stoppe gentagende bevægelser eller lyde.
I første omgang opfatter barnet det måske ikke som et problem, men senere kan de blive kede af det med al den opmærksomhed, der følger fra det. Det kan også forekomme, at en af forældrene selv havde tics som barn og ung.

STRESS OG TICS/TOURETTES

Barnet er ofte i en stresstilstand og nervesystemet er overbelastet, hvilket viser sig som kropslige reaktioner i kroppen lidt ligesom at bide tænder om natten. Kroppen vil ofte være anspændt.
Det betyder, at jo mere kroppen kan slappe af og afspændes, jo bedre i forhold til tics dæmpes og går i sig selv.

FJERNE STRESSENDE ELEMENTER

Dernæst er det vigtigt at have fokus på at fjerne stressende elementer, hvis det er muligt. F.eks. at de bliver hentet tidligt fra skole eller ikke have for mange aktiviteter i løbet af ugen.
Nogle ting lader sig ikke ændre, f.eks. stress fra at have mistet nogen, nyt sted bo, skilsmisse, skolestart eller ny skole.
Kranio-sakral terapien er god til at få både krop og nervesystem til at slappe af samt løsne ryggen, nakken og kraniets spændinger. De gives eksempler på øvelser med hjem for at kunne afspænde i hverdagen.

HVAD KAN DU SELV GØRE?

Kost er også vigtig at have for øje, at den er rimelig sund, da en stresset person ofte vil søge lidt mere sukkerholdigt mad og drikke.
Komme i seng til tiden også i weekender, og brug lidt tid på at tale dagen i gennem, mens deres fødder nusses/masseres eller der stryges hen over ryg og/eller ansigt med blidhed.
Bruge de øvelser der er givet af os i forbindelse med behandling.

KRANIO-SAKRAL-MASSAGE

Adressen

LØNGANGSTRÆDE 18, KLD.  1468 København K

Klik her for rutevejledning

Telefon

51 23 40 41

PERSONDATAPOLITIK

Læs mere her

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke