TINNITUS BEHANDLING MED KRANIO-SAKRAL TERAPI

Tinnitus resulterer for manges vedkommende i en krop, der er belastet og stresset. Så tinnitus behandling i form af en beroligelse af nervesystemet og afspænding af kroppen/muskler (fasica) vil kunne hjælpe dig helt eller delvist af med tinnitussen.


På klinik for Kranio-Sakral-Massage tilbydes Kranio-sakral terapi som alternativ behandling til tinnitus, som kan gavne dig, uanset hvor påvirket du er af sygdommen. Adressen er i København K og derfor er der mange patienter, der kommer fra Frederiksberg og Storkøbenhavn.

HVAD ER TINNITUS?

Tinnitus, der også kaldes øresusen eller ringen for ørene, resulterer i, at der opleves lyde inde i øret, selvom der ikke kommer nogen lyd udefra.


Lyden varierer fra person til person, men tager typisk form af en summen, brusen/øresusen, en hyletone eller pulserende lyd. Nogle kan sagtens opleve både summen og hyletone i hver sit øre, og lydene kan svinge op og ned i styrke i løbet af dagen, mens den for andre er konstant.


Skader på hørelsen kan også give tinnitus, men kan også forstærke stress i kroppen og dermed forstærke tinnitussen. Alene det at få tinnitus kan give yderligere stress og forstærke tinnitussen. Skader på hørelsen, der giver tinnitus, kan være en belastning og give spændinger i kroppen, og det opleves også som en fare ikke at kunne høre fuldt ud.

HVEM KAN FÅ TINNITUS?

De fleste vil kunne opleve en grad af tinnitus, hvis de efterlades længe nok i stille rum. Hjernen og nervesystemet vil nemlig begynde at lede efter lyde, og du vil begynde at høre indre lyde eller fejlskabte lyde. Alle sanser vil være ekstra åbne for at modtage indtryk.
Dit nervesystem vil med andre ord blive nervøst. Denne intense lytten medfører det, vi oplever som tinnitus/øresusen/ringen for ørene. Tinnitus kan på en måde siges at være helt naturligt under særlige omstændigheder.


Det vigtige i forbindelse med behandling af tinnitus er med andre ord at få beroliget dit nervesystem, så det kan komme ned i gear, finde ro og overskud. Her er kranio-sakral terapi særligt velegnet som behandlingsform, da der er fokus på at afbalancere nervesystemet. Vi tilbyder tinnitus behandling med kranio-sakral terapi og massage.

Din krop vil opleve fare ved bl.a. stress, spændinger i nakken eller ved kæbeproblemer. Det samme kan gøre sig gældende, hvis du er meget bekymret, angst eller bider tænderne sammen. Det kan også hænde efter en hjernerystelse eller piskesmæld.

HVORFOR FÅR DU TINNITUS?

Det er endnu ikke afklaret, hvad der tinnitus skyldes. Der er flere bud, men hvad der med sikkerhed vides er, at der kan være flere ting, som kan agere udløsende faktor. Enten til at tinnitussen opstår, eller at denne optræder mere og mere. Det er almindeligt kendt at høje, kraftige lyde eller tilstedeværelse i støjende miljøer kan give midlertidig eller kronisk tinnitus.

FØLGENDE KAN VÆRE FAKTORER I UDVIKLING AF TINNITUS:

 • Stress, bekymring, angst og uro, der belaster nervesystemet og dermed forstærker sanserne, herunder hørelsen. Tinnitus kan også forværre de psykiske symptomer og skabe en ond cirkel.
 • Nedsat hørelse uden brug af høreapparat, hvor hjernen pga. mangel på lyde begynder at lede efter lydsignaler og overfortolke dem.
 • Tand- og kæbeproblematikker
 • Forøget tryk i øret pga. manglende trykudligning (f.eks. Ménières-sygdom), der både kan udløse hørenedsættelse, svimmelhedsanfald og tinnitus.

VÆR OGSÅ EKSTRA OPMÆRKSOM PÅ:

 • For stor/forøget produktion af ørevoks
 • Infektioner i øret
 • Skader på hørenerve eller øregange
 • Medicinforbrug (bl.a. medicin, der indeholder acetylsalicylsyre)
 • Hjerte- og kredsløbsproblemer
 • Forhøjet blodtryk
 • Pollenallergi

​HVILKEN BEHANDLING AF TINNITUS TILBYDER VI?

Her i klinikken anvender vi primært kranio-sakral terapi til tinnitus-behandling. Vi har fokus på generel afspænding af kroppen og særligt nervesystemet, og vi går i dybden med de enkelte områder, der er særligt spændt op hos den enkelte.

Ved tinnitus vil der ofte være mange spændinger omkring øret og de muskler, der hæfter ved kraniebundens knogle samt spændinger ved kæberne, i ryggen, omkring maven, brystkassen og på forsiden af halsen. Organerne i kroppen kan også være ude af balance, f.eks. nyre og lever, som behandles med organmassage som en del af Kranio-sakral terapien.

De teknikker, der anvendes i kranio-sakral terapi, er velegnede til behandling af tinnitus igennem afbalancering af nervesystemet og forløsning af spændinger. Symptomerne kan afhjælpes og lindres – og i nogle tilfælde helt forsvinde.

HVORDAN KAN JEG SELV BEHANDLE MIN TINNITUS?

Selvom det kan være svært at gøre noget selv, er der nogle forskellige ting, vi anbefaler, hvis du selv vil bistå din tinnitus-behandling. Det kan f.eks. være:

 • Undgå at tænke for meget på tinnitussen
 • Øv dig i at acceptere din tilstand
 • Gør ting, der gør dig glad, f.eks. samvær med familie/venner eller motion
 • Dyrk yoga, så du afspænder din krop
 • Gå ture i skoven, på stranden eller andre steder i naturen
 • Tilbered og spis lækker, sund mad
 • Lyt til eller læs en god bog
 • Undgå personer, der er stressende eller belastende for dig, når det er muligt
 • Lav øvelser, der har fokus på afspænding af din kæbe
 • Sørg for at få nok søvn om natten

BOOK TID TIL BEHANDLING AF TINNITUS

Der tilbydes tinnitus-behandling med kranio-sakral terapi, og hvis du vil vide mere, er du mere end velkommen til at tage kontakt. Du kan altid bestille en tid via det online bookingsystem.

KRANIO-SAKRAL-MASSAGE

Adressen

LØNGANGSTRÆDE 18, KLD.  1468 København K

Klik her for rutevejledning

Telefon

51 23 40 41

PERSONDATAPOLITIK

Læs mere her

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke