MIGRÆNE BEHANDLING MED KRANIO-SAKRAL TERAPI

Migræne giver de fleste mennesker problemer, dels hvad angår smerterne i hovedet og dels at være forhindret i at gøre det, man skal eller har lyst til. Kranio-sakral terapi kan hjælpe som migræne behandling, og derfor tilbyder vi dette i vores klinik.

Vores klinik for Kranio-Sakral-Massage er beliggende i København K, og af denne grund behandler vi mange migrænepatienter fra bl.a. Frederiksberg, København og omegn. Jeg er alternativ behandler, der altid arbejder for at finde den bedste løsning for dig og din krop.

Mange behandler migræneanfaldene med forskellige typer medicin, mens andre søger nye veje gennem alternativ behandling, for at finde en mere langsigtet løsning. Her er kranio-sakral terapi en af de behandlingsformer, der har vist sig velegnet til netop behandling af migræne.​

​DIAGNOSTICERING AF MIGRÆNE FØR BEHANDLING

Det kan være, du er i tvivl om, hvorvidt din hovedpine faktisk skyldes migræne. Der findes flere forskellige typer voldsomme hovedpiner, og det er afgørende at finde ud af, hvilken du lider af, før vi påbegynder behandlingen.

DER ER SOM UDGANGSPUNKT TRE HOVEDPINER, DER FORSAGER MEGET KRAFTIGE SMERTER:

 • Migrænehovedpine
 • Spændingshovedpine
 • Hortons hovedpine/klyngehovedpine

ER DER FORSKELLIGE TYPER MIGRÆNE?

Her i klinikken skelner vi mellem almindelig migræne (med/uden aura) og hormonel betinget migræne. Vi mener, at de to typer skal behandles lidt forskelligt, selvom migrænetyperne påvirker hovedet med smerter næsten på samme måde.

HVAD ER ÅRSAGEN TIL MIGRÆNE?

Den egentlige, medicinske årsag til migræne (herunder også klyngehovedpine) er ukendt i lægevidenskaben, men der forskes fortsat på området. Man mener dog, at migræne kan være udløst af nogle forskellige faktorer, der har med både biologi og livsstil at gøre.

DET KAN F.EKS. VÆRE:

 • Menstruation
 • Ægløsning
 • Træthed og søvnmangel
 • Stress og psykisk belastning
 • Alkohol og rygning
 • Visse madvarer (f.eks. chokolade og lakrids)

Med den viden kan du prøve at forebygge migræneanfald ved at undgå nogle af disse faktorer (hvor det er muligt). Primært kan det være godt at fokusere på at:

 • Få en regelmæssig og god søvn (evt. gå tidligere i seng)
 • Mindske stressfaktorer og pres fra omgivelser
 • Massere kæbemusklerne under kindbenene, hvor mange har spændinger
 • Undgå alkohol, rygning og usund kost

BESTIL TID TIL BEHANDLING AF MIGRÆNE

Uanset hvilken form for smerte, du døjer med, så kan kranio-sakral terapi være en behandlingsform, der er værd at overveje, især hvis du ønsker en nænsom behandling af migræne. Hvis du har nogen spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig, så tøv ikke med at tage kontakt eller booke en tid online.

SÅDAN UDØVER VI BEHANDLING AF MIGRÆNE MED KRANIO-SAKRAL TERAPI

Migræne-behandling med kranio-sakral terapi udføres med blide tryk og holden, der virker afspændende på kroppen. Kranio-sakral terapien har fokus på at skabe flow i kroppen ved at rette skævheder og løsne spændinger i hoved, nakke, rygsøjle og hofte.

Der arbejdes med blodet til og fra hjernen, hjernevæskens flow samt at lette presset fra de membraner/hinder, der omgiver hjernen, da membraner spænder op ved migræne. Denne form for terapi virker beroligende på nervesystemet med de blide tryk, og derfor er det effektivt som behandling mod migræne.

Der bruges en hollistisk tilgang til behandling af migræne, hvor du både har fokus på faktorer i din hverdag og behandlet med kranio-sakral terapi i en periode. For på trods af at du passer på din krop, så kan det stadig være en god ide at få behandling for at få rettet op på eventuelle skævheder i skelettet og få løsnet kroniske spændinger i kroppen, der kan bidrage til smerterne.

Er det migræne? Prøv at tage vores hovedpinetest.

Vi tilbyder også hjernerystelse behandling.

​​

DU KAN TESTE, HVILKEN AF HOVEDPINERNE, DU LIDER AF, UD FRA DISSE SPØRGSMÅL:

Forværrer smerten sig ved bevægelse?

Er svaret ja, så er det sandsynligvis migræne. Ved migræne er det rarest, at du holder dig helt i ro, i forhold til spændingshovedpine, hvor det kan være godt at bevæge sig.

Er du oversensitiv overfor lys, lyde og dufte?

Hvis svaret er ja, skyldes din hovedpine sandsynligvis migræne. Migræne kræver ofte, at du holder dig fuldkommen i ro og undgår kraftigt lys eller høje lyde for at kunne udholde smerten.

Er smerterne særligt kraftige i én side af hovedet?

Migrænehovedpine er som oftest ensidet, men kan i enkelte tilfælde være tosidet.

Varer din hovedpine ofte 4 timer eller mere?

Migrænen kommer som anfald og kan vare fra 4 timer til flere dage. Det varierer, hvor ofte anfaldene kommer, og de kan svinge fra flere gange om måneden til hver 3 måned eller sjældnere.

Kan du mærke anfaldet komme, før smerten opstår?

Dette symptom kaldes migræne med aura og hører ofte til migrænehovedpiner. Aura-symptomerne viser sig som syns-, tale- eller høreforstyrrelser i ca. 30 min. op til hovedpineanfaldet.

Har du kraftigere smerter bag/ved det ene øje og i denne side af ansigtet?

Hvis svaret er ja, og dine øjne eller din næse samtidig også løber i vand under disse anfald, er det med stor sandsynlighed den sjældne Hortons hovedpine. Disse anfald varer min. 15 minutter og op til 3 timer, og de er også kendt under navnet klyngehovedpine/cluster headache.​

KRANIO-SAKRAL-MASSAGE

Adressen

LØNGANGSTRÆDE 18, KLD.  1468 København K

Klik her for rutevejledning

Telefon

51 23 40 41

PERSONDATAPOLITIK

Læs mere her

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke