RYG- & HOFTESMERTER

Rygsmerter kan resultere i forskellige typer af symptomer.

De mest klassiske er smerter ved skulder, hold i ryggen, lændesmerter og smerter ned i benene/iskias smerter.

Smerterne kan opleves både stående, siddende og liggende. Ryg og hofte kan føles stiv og ubevægelig, eller det ene ben er, eller føles, længere end det andet, og det give problemer for både ryg, hofte og ben.

Du kan ligeledes opleve problemer med skæv ryg/skoliose, rundryg/scheuermann, der kan være mere eller mindre synlig. Andre problemer kan f.eks. være diskusprolaps, hekseskud, lyskesmerter og bækkenløsning.

Vi behandler ryg-, hofte- og iskiassmerter med kranio-sakral terapi, der er en afspændende og blid behandlingsform. Det er også muligt at få en kombination af kranio-sakral terapi og massage hos vores behandler David.

HVORFOR ER DET VIGTIG AT FÅ BEHANDLET RYG- OG HOFTEPROBLEMER?

Mange venter med at gå til behandling i håbet om, at smerterne stille går væk af sig selv. Det lykkes heldigvis for mange.

Men for nogle fortsætter smerterne, og der opleves flere spændinger. Dette gør det vanskeligere at bevare fuld mobilitet, sidde ned længe eller ligge om natten uden smerter.

Det er væsentligt at være opmærksom på, at nerverne ned gennem rygsøjlen forgrener sig ud til ryg- og forsidemuskler samt ned i benene, hvilket kan være årsag til problemerne.

Kroppen fungerer bedst, når ryg og hofte/bækken fungerer. Dertil kommer, at det kan give problemer for hovedet/kraniet og give træthed og koncentrationsproblemer.

Sidstnævnte skyldes, at der flyder en væske rundt (cerebrospinalvæske) som hjernen og centralnervesystemet får næring fra m.m., og jo bedre den flyder, jo bedre er det, og det er derfor et vigtig formål i kranio-sakral terapi behandlingen, at det lykkes.

En skævhed i ryg og hofte samt spændinger kan derfor let forplante sig både op i kraniet/hovedet og gå ned i benene.

Vi finder det vigtigt, at ryggen og hoften er afbalanceret og afspændt for at undgå smerter og problemer i kroppen. Det gælder også, hvis benene har forskellige længder, som kan give mindre skoliose (skæv ryg) og diskusprolapser for at skabe bedre plads mellem hvirvlerne.

Vi anbefaler at få behandling – både ved større og mindre skævheder og spændinger i ryggen og hoften.

HVORFOR OPSTÅR RYG- OG HOFTEPROBLEMER?

Problemerne opstår ofte på grund af skævheder i skelettet.

Kan være i ryggens hvirvler, hoftens/bækkenet eller på grund af bindevævs- eller muskelspændinger samme steder.

Det kan også stamme fra forside f.eks. bryst- og mavemuskler. Der kan også være tale om en forplantning helt fra kraniet eller fra fodstilling. Det hele kan føre til, at nerverne kan komme i klemme.

​Meget spændte muskler kan give myoser, også kaldet infiltrationer, hvilket typisk er ved skulder, lænd og balder.

Vi drøfter evt. dårlig holdning, hvis det skønnes vigtigt at tale om. Stress og dårligt humør kan også spille en rolle i rygsmerter.

Ved at rette skelettet, løsne bindevæv og muskler i ryg, bækken samt kraniet fjernes en del af årsagerne og dermed også symptomerne/smerterne. Vi anvender kranio-sakral terapi i dette arbejde – evt. suppleret med massage.

HVAD KAN DU SELV GØRE VED RYG- OG HOFTESMERTER?

Det er fornuftigt at holde sig i gang, selvom du har ondt i ryggen, da bevægelse normalt er godt. At ligge ned for længe, kan faktisk hindre en bedring og til tider gøre det værre.

Der er også godt at holde ryggen i gang med øvelser lavet til ryggen eller en god omgang yoga.

Prøv at finde ro og undgå stressende tanker, som kan forværre smerterne i ryggen eller hoften. Tænk helst positivt f.eks. gennem at huske på glade minder, der giver glæde og smitter positivt af på kroppen.

HAR DU BRUG FOR BEHANDLING AF DINE RYG- OG HOFTESMERTER?

Vi anbefaler behandling med kranio-sakral terapi ved både større og mindre spændinger og smerter i din ryg eller hofter.

Kontakt os derfor gerne allerede i dag, hvis du har nogen spørgsmål om selve behandlingen. Vi sidder klar til at besvare de spørgsmål, du måtte have.

Du er også velkommen til blot at booke en tid online.​

KRANIO-SAKRAL-MASSAGE

Adressen

LØNGANGSTRÆDE 18, KLD.  1468 København K

Klik her for rutevejledning

Telefon

51 23 40 41

PERSONDATAPOLITIK

Læs mere her

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke