NAKKE- & SKULDERSMERTER

Nakke- og skuldersmerter kan vise sig på flere måder.

Du kan bl.a. mærke det ved direkte smerter, ømhed i nakken eller mellem og omkring skulderne. Nakken kan også føles stiv, den knaser eller gør måske ondt, når hovedet drejer til siderne.

Smerten kan forplante sig fra skulderne og op i nakken eller fra nakken og ned til skulderne. Skulderne sidder låst fremad eller er løftet op mod ørene.

Nakke- og skuldersmerter kan sagtens behandles med kranio-sakral terapi, der er en blid behandlingsform. Det er også muligt at få en kombination af kranio-sakral terapi og massage hos vores behandler Davi​

HVORFOR ER DET VIGTIG AT FÅ BEHANDLET NAKKE- OG SKULDERSMERTER?

Mange venter med at gå til behandling i håbet om, at det går væk. Du kan være heldig, det er tilfældet. Men for mange udvikler det sig blot til flere spændinger, spændingshovedpine, træthed og ømhed ned i skulder og ryg. 

Ømhed kan også gå fra skulder og op til nakken og hovedet f.eks. efter en overbelastning i arme/skulder.

Alle dine nerver mellem hovedet og kroppen går gennem din nakke. Det samme gør sig gældende for blodet, der strømmer til og fra hovedet. Både dine nerveforbindelser og din blodforsyning er vital for dig, og er naturligvis bedst når det fungerer godt.

Men en skævhed i dine nakkehvirvler eller nakkespændinger kan derfor let forplante sig både op i kranie/hoved og ned i skulder og ryg, fordi kroppen forsøger at skabe balance.

Vi oplever, det er vigtig at holde nakken sund og i god form, da det ellers er en belastning for vores krop. Det gælder også, hvis det knaser eller er svært at dreje hovedet helt til siderne uden ømhed.

HVORFOR OPSTÅR NAKKE- OG SKULDERSMERTER?

Problemerne opstår ofte på grund af skævheder i skelettet – det kan være i kraniet eller i ryggens hvirvler. Eller på grund af bindevævs- eller muskelspændinger i nakke, skulder, ryg og mave, hvilket kan føre til, at nerverne kan komme i klemme.

Meget spændte muskler kan give myoser, også kaldet infiltrationer, og give smerter i skulder og nakke.

En anden årsag kan være en dårlig holdning, der ofte er belastende for nakken, f.eks. hvis hovedet kommer for langt frem (ørene ikke sider ud for skulderne, men længere fremme), eller hvis du falder sammen i ryggen.

Begge ting sætter nakken og halsens muskler på overarbejde, da hovedet er tungt at holde for kroppen. Denne position får betydning for blodgennemstrømning, nerver og kraniet/hjernen gennem nakke og hals.

Hovedet kommer ofte for langt frem, når vi ser ned på mobiltelefoner/tablets, eller sidder foran en computer på arbejde eller hjemme uden at tænke på holdningen.

​HVOR KOMMER SMERTEN FRA?

Et helt andet forhold er, at der er flere smertereceptorer (sanser) i kraniekanten og nakken end i ryggen.

Det betyder, at det føles som om, at smerten og årsagen er i nakke og kraniekant, men reelt kan det komme fra området mellem skulderne, ryg eller hofte – dvs. et helt andet sted.

Det kan betyde, at smerter er tilbagevendende indtil den faktiske årsag bliver rettet/afspændt.

Ved at rette skelettet, løsne bindevæv og muskler i kraniet, nakke og ryg, fjernes en del af årsagerne og dermed også symptomerne.

Det kan også aflaste en discopeolaps i nakken.

HVAD KAN DU SELV GØRE?

  • Det er godt at holde pauser og lave øvelser for din nakke/hals – få også gerne ryggen med.
  • ​Bevægelse er generelt godt, da længere tid i den samme position kan give stivhed.
  • ​Det betyder det ofte også er bedre at bevæge sig end ligge stille i sengen.
  • ​Det er bedst at undgå kulde og træk i nakken, da det kan skabe stivhed.
  • ​Særligt hvis det er over længere tid, du er udsat for den kølige temperatur.

HAR DU BRUG FOR BEHANDLING?

Vi anbefaler behandling med kranio-sakral terapi ved både større og mindre spændinger.

Kontakt os derfor gerne allerede i dag, hvis du har nogen spørgsmål om selve behandlingen, vores priser eller hvordan vi kan hjælpe dig i din situation.

Du er også velkommen til blot at booke en tid online, så tager vi snakken, når du kommer ned på klinikken.

KRANIO-SAKRAL-MASSAGE

Adressen

LØNGANGSTRÆDE 18, KLD.  1468 København K

Klik her for rutevejledning

Telefon

51 23 40 41

PERSONDATAPOLITIK

Læs mere her

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke